Γιατί φοβάται η κυβέρνηση;

Το τελευταίο δίμηνο, μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων και τη σχετική καταγγελία της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Δημοκρατικό Κόμμα κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους:

  • Ο ένας δρόμος ήταν ο δρόμος της διαφάνειας, του ελέγχου και της κάθαρσης. Ο δρόμος που ζητά η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, η οποία παρακολουθεί τη διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ να ενεργεί ανενόχλητη και να κρύβει στοιχεία από την αρμόδια και εντεταλμένη Ελεγκτική Υπηρεσία. Αυτός ο δρόμος, επέβαλλε την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2021 στην περίπτωση που η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ συνέχιζε να αρνείται, τόσο επίμονα και προκλητικά, να δώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων. Αυτή η απλή ενέργεια, η φωτοτύπηση και παράδοση των φακέλων δηλαδή, είναι ο μόνος, σαφής και απλός όρος, τον οποίον θέτει το ΔΗΚΟ εδώ και δύο ολόκληρους μήνες, προκειμένου να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2021. Ενδεικτικό μάλιστα της καλής θέλησης του ΔΗΚΟ, είναι και το γεγονός ότι αποδέχτηκε, στο μεταξύ και τη συμβιβαστική πρόταση του τέως Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, που εισηγείται να δοθούν τα αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία όμως θα δεσμευτεί ότι θα δημοσιοποιήσει το πόρισμά της μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της ερευνητικής επιτροπής, που διόρισε ο νυν Γενικός Εισαγγελέας και υπουργός της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ την επίμαχη περίοδο.
  • Ο άλλος δρόμος ήταν ο δρόμος της ανοχής στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ήταν ο δρόμος που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ να συνεχίσει να κρύβει στοιχεία από την Ελεγκτική Υπηρεσία, να συνεχίσει να αποτρέπει τον έλεγχο, να συνεχίσει να διαχειρίζεται, με αλαζονεία και ανενόχλητη, τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Ήταν ο δρόμος της ανοχής της διαπλοκής και της διαφθοράς, στον βωμό των απειλών και των εκβιασμών, που ακούγονταν όλες τις προηγούμενες μέρες από τα χείλη των, υπό διερεύνηση, υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, οι οποίοι θυμίζουν αυτόν που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. 

Δυστυχώς, η αλαζονική και ετσιθελική στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ προκάλεσε την καταψήφιση του προϋπολογισμού 2021. Πλέον, η κυβέρνηση δεν ευθύνεται μόνο για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αλλά ευθύνεται και για την κρίση που προκαλεί η άρνησή της στον έλεγχο και τη διαφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να δώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων. Δυστυχώς, προς το παρόν, επιτίθεται, χλευάζει, κινδυνολογεί, ειρωνεύεται, στοχοποιεί, απειλεί, εκβιάζει και οδηγεί τη χώρα σε κρίση, χωρίς ποτέ να απαντά την απλή και εύλογη ερώτηση: «Γιατί φοβάται να δώσει αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία;»

Πρώτη δημοσίευση: Φιλελεύθερος
Σαρώστε το κείμενο για να το ακούσετε