Και βεβαίως εγείρεται θέμα!

Συμπληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα τρία χρόνια στη δεύτερη θητεία διακυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ και είναι πλέον αδιαμφισβήτητο το γεγονός, ότι μιλάμε για την πιο διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κι ενώ θα μπορούσε κανείς να απαριθμήσει και να θυμίσει πολλά σκάνδαλα διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία ζούμε ως κοινωνία και πληρώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες, όλα αυτά τα χρόνια, προσωπικά επιλέγω να σταθώ στο πιο πρόσφατο· αυτό που – κατά σύμπτωση – αποκαλύφθηκε με τη συμπλήρωση οχτώ συνολικά χρόνων διακυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της Ειδικής Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου 2021:

  • Μέλος της οικογένειας Αναστασιάδη επωφελήθηκε επιχειρηματικά από δημόσια σύμβαση. 
  • Mέλη της οικογένειας Αναστασιάδη έκαναν αιτήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο Αναστασιάδη για διαβατήρια. 
  • Tο Υπουργικό Συμβούλιο Αναστασιάδη παρανόμησε, δίνοντας αυτά τα διαβατήρια (21/8/2021) και, μάλιστα, ενώ γνώριζε ότι δεν πληρούνταν τα κριτήρια του σχετικού κανονισμού.

Με απλά λόγια, τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς, που κυριαρχεί στη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και για το οποίο ευθύνεται ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Από την ώρα της δημοσιοποίησης αυτού του νέου σκανδάλου, οι κυβερνώντες έχουν εξαπολύσει διαφόρων μορφών επιθέσεις εναντίον όσων επικρίνουμε την κυβέρνηση για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά και ζητούμε διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση. Όμως, δεν απάντησαν ποτέ με κάποιο πειστικό ή έστω τεκμηριωμένο τρόπο, για τους λόγους για τους οποίους το Υπουργικό Συμβούλιο παρανόμησε στις 21/8/2021 και μάλιστα παραβιάζοντας τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε εφαρμογή, διά Νόμου, τρεις μόλις μέρες προηγουμένως. 

Όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μένει διπλά εκτεθειμένος από τις νέες αυτές αποκαλύψεις και για έναν ακόμα λόγο: Όταν, στις 20 Οκτωβρίου 2020, είχε ρωτηθεί από τον δημοσιογράφο Γιάννη Καρεκλά, σε συνέντευξη στο SIGMA, για τις αιτήσεις πολιτογραφήσεων που το Δικηγορικό Γραφείο Αναστασιάδη υπέβαλλε στο Υπουργικό Συμβούλιο Αναστασιάδη, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε «ποια είναι η παρανομία;» και συμπλήρωσε με θυμό πως «αν υπήρξε παρανομία ή δόθηκε διαβατήριο σε πολίτη τρίτης χώρας ο οποίος δεν εδικαιούτο και βεβαίως εγείρεται θέμα!». 

Επομένως, εγείρεται θέμα και για το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο παρανόμησε, αλλά και για το γεγονός ότι αιτητής στη συγκεκριμένη παράνομη περίπτωση πολιτογραφήσεων ήταν το Δικηγορικό Γραφείο Αναστασιάδη. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς που φωνάζουμε για το συγκεκριμένο σκάνδαλο εδώ και μήνες· το λέει, για την ακρίβεια, το είπε στις 20 Οκτωβρίου 2020, και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης…

Πρώτη δημοσίευση: Φιλελεύθερος
Σαρώστε το κείμενο για να το ακούσετε