Στη μάχη για την αλλαγή που χρειαζόμαστε
  1. Οι δυνατοί κρίνονται στα δύσκολα λέει η ρήση. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξατε σ’ αυτή τη συγκυρία να μετακινηθείτε από την άνετη θέση των εξ απορρήτων του προέδρου του ΔΗΚΟ και να δοκιμαστείτε στον στίβο της Βουλής;

Η κοινωνία ζητά αλλαγή. Αλλαγή ύφους, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή συμπεριφοράς, αλλαγή προτεραιοτήτων, αλλαγή πολιτικής. Αυτή τη μάχη δίνει το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος και σε αυτή τη μάχη στέκομαι καθημερινά μπροστά, στην πρώτη γραμμή. Το αν θα δοκιμαστώ και στον στίβο της Βουλής θα το αποφασίσει ο κόσμος. Προς το παρόν, δοκιμάζομαι στον στίβο της προεκλογικής μάχης που δίνουμε, όλοι μαζί, με στόχο ένα ισχυρό ΔΗΚΟ, το οποίο θα οδηγήσει σε μια ισχυρή αλλαγή. Έχετε δίκαιο ότι τώρα είναι τα πλέον δύσκολα, για την Κύπρο και για τον κόσμο της. Και είναι στα δύσκολα που κρινόμαστε ή, για να το θέσω ορθότερα, είναι στα δύσκολα που οφείλουμε να δίνουμε μάχες. Μάχη για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, που έχει κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ με ευθύνη μάλιστα του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη, μάχη για στήριξη και αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, δηλαδή των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πληρώνουν την τελευταία δεκαετία το βαρύ τίμημα της οικονομικής χρεοκοπίας και της παρούσας πανδημικής κρίσης, μάχη για αποτροπή μιας διχοτομικής συνομοσπονδίας δύο κρατών και για εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και διεκδικητικής στρατηγικής στο Κυπριακό, μάχη για επίτευξη μιας στοιχειωδώς σωστής και βιώσιμης λύσης.     

  1. Ποιο είναι το στοίχημα που θέλετε να κερδίσετε στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου ως κόμμα αλλά και ως πρόσωπο;

Ως πρόσωπο, προφανώς επιδιώκω την εκλογή μου, διεκδικώντας με σεμνότητα και ειλικρίνεια την ψήφο των πολιτών. Των ανθρώπων, εντός και εκτός ΔΗΚΟ, που με παρακολουθούν ή με γνωρίζουν εδώ και 25 χρόνια, των ανθρώπων της μεσαίας τάξης, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα της καθημερινότητας, τις ίδιες ανησυχίες για τα παιδιά μας και το μέλλον τους, τις ίδιες αγωνίες για την επόμενη μέρα, αλλά και την ίδια ελπίδα και το ίδιο όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας. Ως Κόμμα, το στοίχημα είναι η εδραίωση και ενίσχυση της κοινοβουλευτικής και πολιτικής παρουσίας μας, ώστε να πετύχουμε την αλλαγή που ζητά η κοινωνία και που χρειάζεται η χώρα μας. Με το κεφάλι ψηλά για όσα πετύχαμε στο παρελθόν και με την αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε ξανά στο μέλλον.

  1. Αλήθεια τι θα είναι επιτυχία για το κόμμα σας στις κάλπες του Μαΐου; Η διατήρηση της τρίτης θέσης στην κομματική κλίμακα για πόσο θα σάς ικανοποιεί; ‘Η θα μετρήσετε τελικά πόσοι βουλευτές θα μπορείτε να συγκροτήσετε μέτωπο που θα στέκεται έναντι των κυβερνώντων;

Όπως είπα, επιτυχία θα είναι το ποσοστό και οι έδρες που θα ισχυροποιούν το ΔΗΚΟ και θα μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή στην καθημερινή μάχη για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος, για τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση που ζητά η κοινωνία, για την αποτροπή της διχοτόμησης ή της μετατροπής της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, για τη στήριξη και την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης. Και προφανώς, η μάχη που δίνεται τώρα από το αντιπολιτευόμενο ΔΗΚΟ, θα μπορεί να δίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά και στο μέλλον από ένα κυβερνών ΔΗΚΟ, με την αποτελεσματικότητα μάλιστα των διακυβερνήσεων του, του παρελθόντος, η επιτυχία των οποίων αναγνωρίζεται, πλέον, από όλες και όλους.

  1. Η περιρρέουσα θέλει το ΔΗΚΟ να βάζει νερό στο κρασί του σε όσα το χωρίζουν με το ΑΚΕΛ- για παράδειγμα το Κυπριακό- και να ενώνει δυνάμεις  με την Αριστερά, με μόνο ζητούμενο «να φύγει ο Αναστασιάδης»…

Δεν βάζουμε και ούτε πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας στο Κυπριακό. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινώς, τόσο στη δημόσια συζήτηση, όσο και εντός του Εθνικού Συμβουλίου. Άλλωστε, με την ίδια ένταση με την οποία επικρίνουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την ηγεσία του ΔΗΣΥ για την αποτυχημένη πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια, επικρίνουμε και την ηγεσία του ΑΚΕΛ που στηρίζει αυτή την αποτυχημένη πολιτική, που συνοδεύεται και από πολλές επικίνδυνες υποχωρήσεις. Από κει και πέρα, έχουμε πει αμέτρητες φορές ότι είναι πρόωρη και άκαιρη οποιαδήποτε συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές  του 2023. Τόσο γιατί η κοινωνία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα που επιβάλλουν άμεση αντιμετώπιση και άμεσες λύσεις, όσο και γιατί βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη και επικίνδυνη καμπή του Κυπριακού και του αγώνα υπεράσπισης, ενίσχυσης και συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.       

  1. Εδώ και μήνες παίζετε πρώτο θέμα τη διαφθορά που είναι και η αχίλλειος πτέρνα των κυβερνώντων. Στις δημοσκοπήσεις όμως δεν φαίνεται να πείθετε τους πολίτες για την «καθαρότητα» του ΔΗΚΟ. Κι αν δεν έχετε ροές τώρα που δέχονται από παντού βολές οι κυβερνώντες πότε θα έχετε;

Θα έχουμε ροές και αυτές οι ροές θα φανούν στις κάλπες, στις 30 Μαΐου. Από κει και πέρα, τη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή την προκαλούν τα σκάνδαλα και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει, δυστυχώς, μια διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση, η οποία έστησε ένα οργανωμένο κύκλωμα παράτυπων και παράνομων πολιτογραφήσεων για το συμφέρον και την εξυπηρέτηση στελεχών της ίδιας και συνδεδεμένων με αυτήν, συγγενικών και άλλων, προσώπων. Με αποτέλεσμα, να καταγγελθεί και να εκτεθεί η Κύπρος διεθνώς και να διακοπεί ένα χρήσιμο για την οικονομία πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό που το ΔΗΚΟ κάνει, καθηκόντως και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες, είναι να εκφράζουμε την καθολική απαίτηση της κοινωνίας για διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση, κόντρα σε μια κυβέρνηση που επιμένει να κρύβει στοιχεία από την αρμόδια Ελεγκτική Υπηρεσία και που προσπαθεί να κουκουλώσει τα σκάνδαλα και τις ευθύνες της.

  1. Σ’ αυτή την αλλαγή που επιδιώκετε, ποιά θα είναι τα λιθαράκια που εσείς προσωπικά θα θέλετε να βάλετε; 

Να κάνω πράξη αυτό που εγώ πιστεύω ότι είναι Πολιτική. Γιατί, για μένα, πολιτική είναι να ακούω, να διαβάζω, να παρατηρώ, να μαθαίνω, να εργάζομαι, να συμβιβάζομαι, να κρίνω, να λύνω, να βοηθώ, να αξιολογώ, να αποφασίζω, να διεκδικώ, να πείθω, να πετυχαίνω… Κυρίως, όμως, πολιτική είναι να σέβομαι, να αγαπώ και να γνοιάζομαι… Αυτά τα απλά ρήματα είναι η πολιτική για μένα και αυτά εφάρμοζα, ως συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου για 8 χρόνια, αυτά εφαρμόζω ως στέλεχος της ηγεσίας του ΔΗΚΟ και ως υποψήφιος τώρα και αυτά θα συνεχίσω να εφαρμόζω, εάν με τιμήσουν οι ψηφοφόροι με τις ψήφους τους και με αναδείξουν βουλευτή Λευκωσίας.

Πρώτη δημοσίευση: Φιλελεύθερος
Σαρώστε το κείμενο για να το ακούσετε