Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή ΔΗΚΟ Λευκωσίας, Χρύση Παντελίδη, στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ
  1. Νομίζετε πως η παρουσία σας στην πολιτική ζωή μέσα από το Κοινοβούλιο θα αλλάξει κάτι;

Ναι. Με κάθε σεμνότητα και με κάθε σεβασμό, απαντώ πως ναι, πιστεύω πως μπορώ, ως πρόσωπο, να συμβάλω στην αλλαγή που ζητά η κοινωνία και που χρειάζεται η χώρα μας. Αλλαγή ύφους, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή συμπεριφορών, αλλαγή προτεραιοτήτων και ασφαλώς, αλλαγή πολιτικής. Όπως επίσης πιστεύω, πως ένα ισχυρό ΔΗΚΟ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση και συνθήκη προκειμένου η αλλαγή αυτή να είναι καθαρή, πετυχημένη και ωφέλιμη για τον τόπο. 

  1. Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς και όχι έναν άλλον/η υποψήφιο/α από το κόμμα σας;

Μα μπορεί κάλλιστα να επιλέξει εμένα και άλλα τέσσερα πρόσωπα. Επομένως, δεν τίθεται θέμα επιλογής μόνο εμού ή μόνο κάποιου άλλου προσώπου. Άλλωστε, όπως ίσως προσέξατε, το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας μου προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες είναι να επιλέξουν πρόσωπα καθαρά, ικανά, αξιόπιστα. Και πιστεύω πως πληρώ αυτά τα κριτήρια και πως μπορώ να υπηρετήσω τη χώρα μας, την εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας και το ΔΗΚΟ στην περίπτωση που θα με τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Με καθαρό πολιτικό λόγο, εξειδικευμένες γνώσεις, σαφείς θέσεις και τεκμηριωμένες απόψεις.

  1. Θα ερχόσασταν σε σύγκρουση με το κόμμα σας αν προέκυπτε διαφωνία για θέμα που το θεωρείτε θέμα αρχής;

Μα ανήκω στο ΔΗΚΟ ακριβώς επειδή υπάρχει διαχρονικά ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα αρχής. Και πολιτεύομαι με γνώμονα αυτές τις κοινές αρχές, αλλά και με πλήρη σεβασμό στον κόσμο του ΔΗΚΟ, τον οποίο δεν θα εγκαταλείψω ποτέ.

  1. Τι σας έρχεται στο μυαλό και γιατί, όταν ακούτε ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»;

Φράση κλισέ, που δυστυχώς στην Κύπρο έχει διακωμωδηθεί και εξευτελιστεί όσο τίποτα. Δεν την χρησιμοποίησα ποτέ, ακριβώς γιατί η χρήση τέτοιων φράσεων, που δεν μετουσιώνονται σε πράξη, ενοχλεί τους πολίτες. Και έχουν απόλυτο δίκαιο. Αναλογιστείτε, για παράδειγμα, πόσο εκνευρίζεται ο κόσμος όταν ακούει τη φράση «θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» από την παρούσα διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ, η οποία είναι αναμφισβήτητα η πλέον διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη κυβέρνηση, η οποία πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, περιφρονεί προκλητικά το ενδιάμεσο πόρισμα για το σκάνδαλο των παράνομων πολιτογραφήσεων, κρύβει τους φακέλους του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου, έχει παρανομήσει σε χιλιάδες περιπτώσεις διαβατηρίων, ήταν η αιτία καταγγελίας της χώρας μας από την Ευρωπαική Ένωση και βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τον κατεξοχήν θεσμό διαφάνειας και ελέγχου.     

  1. Πόσα χρήματα θα ξοδέψετε για την προεκλογική σας εκστρατεία;

Σίγουρα όχι περισσότερα απ’ όσα επιτρέπει ο Νόμος. Κυρίως σε διαφημιστικές καμπάνιες, με δεδομένο το γεγονός ότι η πανδημία δεν επέτρεψε και δεν επιτρέπει τις προσωπικές επαφές ή τις συγκεντρώσεις στο βαθμό που γίνονταν σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα προεκλογικά έξοδά μου θα δημοσιοποιηθούν μετά το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, όπως ορθώς ορίζει και ο σχετικός Νόμος. Η διαφάνεια και ο έλεγχος πρέπει να επικρατούν σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής.   

  1. Αν έπρεπε εσείς να υποβάλετε μια ερώτηση στον εαυτό σας, ποια θα ήταν αυτή;                      

Η ερώτηση που όντως υποβάλλω στον εαυτό μου, κάθε βράδυ: «Έκανα λάθη σήμερα και αν ναι, ποια είναι αυτά;». Βέβαια, το να κάνει κανείς αυτή την ερώτηση είναι το εύκολο. Το δύσκολο – και άκρως αναγκαίο για να γίνεται κανείς καλύτερος – είναι να την απαντά.  

Πρώτη δημοσίευση: Πολίτης
Σαρώστε το κείμενο για να το ακούσετε