Ώρα ευθύνης για όλες και όλους

Οι προβλέψεις για την πορεία της κυπριακής Οικονομίας, καθώς κορυφώνεται η φθινοπωρινή περίοδος και πλησιάζει ο χειμώνας, δεν είναι θετικές. Η ύφεση είναι αναπόφευκτη και πλέον εκκρεμεί μόνο το πόσο ψηλό θα είναι το ακριβές ποσοστό της, ενώ, οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας και την μάχη της επιστήμης για φαρμακευτική αντιμετώπισή της, είναι συγκρατημένα απαισιόδοξες ως προς τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Πρώτο και κύριο μέλημά μας, πρέπει να είναι ο περιορισμός της πανδημίας. Με αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, που αποφασίζονται και ισχύουν και με εφαρμογή όλων των μέτρων προσωπικής προστασίας και υγιεινής. Διαφορετικά, η όποια συλλογική και κοινωνικο-οικονομική πολιτική θα είναι εντελώς αναποτελεσματική.

Επιπρόσθετα όμως, ως κυπριακή πολιτεία, ως κυπριακό κράτος, οφείλουμε να πάρουμε μέτρα. Άμεσα. Με συλλογικότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και συναίσθηση του εθνικού καθήκοντος και της κοινωνικής ευθύνης όλων μας.

Το ΔΗΚΟ, αν και κόμμα της αντιπολίτευσης αυτή την πενταετία, πρωταγωνιστεί στην κατεύθυνση εκπόνησης και λήψης μέτρων στήριξης της οικονομίας και κυρίως των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε πρόσφατα την Σύσκεψη Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέθεσε ολοκληρωμένο πακέτο 14 συγκεκριμένων προτάσεων και προκάλεσε τον αναγκαίο διάλογο για το παρόν και το άμεσο μέλλον της κυπριακής οικονομίας.

Απέναντι, δηλαδή, στις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις βολέματος των λίγων, που κάποιοι εκτέλεσαν τις προηγούμενες βδομάδες, το ΔΗΚΟ προβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις προς όφελος των πολλών.

Καλούμε την κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη και η οποία θα έπρεπε να έχει και την πρωτοβουλία, καθώς και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να εργαστούμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αυτή την κρίσιμη, για την πατρίδα μας, ώρα, που είναι ώρα ευθύνης, για όλες και όλους.

Η Ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Η ανθρωπότητα έφτασε να βρίσκεται σε ένα ψηλό σημείο τεχνολογικής και επιστημονικής επάρκειας, όμως η πανδημία του Κορωνοιού έδειξε ότι όλο το ανθρώπινο οικοδόμημα παραμένει εύθραυστο στον τομέα της προσωπικής και δημόσιας υγείας. Οι ώρες δεν επιτρέπουν χαλάρωση, ούτε δικαιολογούν μικροπολιτικά ή μικροκομματικά παιχνίδια. Σκληρή δουλειά, πειθαρχία και σοβαρότητα επιβάλλουν, για να έρθουν καλύτερες μέρες. Με υγεία και ασφάλεια.

Πρώτη δημοσίευση: Καθημερινή
Σαρώστε το κείμενο για να το ακούσετε